Nuh Çimento Adsm Sıfır Atık Projesi Çalışmaları Devam Ediyor
15 Aralık 2021

İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Çevre Yönetim Birimi tarafından merkezimiz hizmet binasında Sıfır Atık Projesinin daha etkin ve verimli olarak yürütülebilmesi amacıyla yapılan yerinde değerlendirmeler neticesinde;kağt,plastik,çam,metal ambalajla atıklarının kaynağında doğru ayrılabilmesi için merkezimiz hizmet binası içerisinde belirli noktalara iç mekan kutularının yerleştirildiği,tekstil atıkların hem geri dönüşüme kazandırılması hemde hihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılabilmesi amacıyla hastane bahçesine tekstil atık kutusu yerleştirildiği merkezimize ait polikliniklerde atıkların kaynağında doğru şekilde ayrılması konusunda personeller tarafından gerekli hassasiyetin gösterildiği merkezimize ait geçici atık depolarının çevre mevzuatına uygun olduğu,atıkların birim bazlı tartılması uygulamasına geçildiği gözlemlenmiş olup çevre ve atık yönetimi konusunda yapılan bu çalışmalar ile merkezimizin'Çevre Dostu Hastane' olması hedeflenmektedir.