22 Kasım 2023

22 KASIM DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ İÇİN BAŞHEKİMİMİZ MESAJI

DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
22 Kasım ve devam eden hafta ‘Diş Hekimliği Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu yıl Bilimsel Diş Hekimliğinin 115. Yılını kutlamak üzere bir araya geldik.
Diş Hekimliği mesleği; gerek fakülteye giriş öncesi hazırlık, gerek fakülte dönemi, gerekse de mesleğin icrası boyunca ciddi fedakârlıklar gerektiren bir meslek dalıdır.

Saatler boyunca süren okumalar ile elde edilen teorik eğitimin yanı sıra, fiziki kondüsyon gerektiren, hem sosyal yaşantıdan hem de kişisel vücut sağlığından ödün vermeyi kaçınılmaz kılan icrası zor bir meslektir. Kimimiz bilinçli olarak bu mesleği seçmiş olsa da birçoğumuz mesleğimizin zorluğuyla öğrencilik yıllarında tanıştık. Öğrencilik yıllarından itibaren kabul ettiğimiz bu gerçek meslek hayatımız boyunca da devam etti. Özellikle geride bıraktığımız pandemi süreci bulaş riskinin en yüksek olduğu mesleğimizin zorluğunun adeta bir kez daha ispatı oldu.

Bilerek ve isteyerek seçtiğimiz mesleğimizin ifasında, karşılaştığımız zorlukların üstesinden gelirken bizlere destek olan en önemli unsur hemşirelerinden-güvenliğe teknikerinden- temizlik personeline kadar tüm personelimiz oldu. O sebeple, 22 Kasım DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜNÜ, diş hekimliği hizmetinin sunumunda görev alan herkesin günü olarak kabul ediyor ve DİŞ HEKİMLİĞİ GÜNÜ olarak kutluyoruz.
Bizler şerefli TÜRK milletinin, sağlık hizmeti vermek üzere yetiştirilmiş evlatlarıyız.

Atalarımızdan aldığımız mirasla, her daim mazlumun yanında, zalimin karşısında korkusuzca durmayı şiar edindik. Bu bağlamda, dünyanın her coğrafyasında insana zulm eden, hastaneleri bombalayan, hastalarımıza hizmet vermemize engel olan her türlü terörü ve terör oluşumunu lanetliyoruz.

22 Kasım Diş Hekimliği Günümüz ve Bilimsel Diş Hekimliğinin 115. Yılı Kutlu Olsun.


                                                                                                                                                                                         Dt. Kerem M.ÖZKAHRAMAN
                                                                                                                                                                                                     BAŞHEKİM